ДЕЧИЈА НЕДЕЉА У ТИТЕЛУ

Издвајамо

Као што налаже традиција, али и планиране активности поводом Дечје недеље у ОШ „Светозар Милетић“ било је обиље догађаја који су малишане ове школе учинили срећним.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Понедељак је почео обиласком Етно куће Богојевић, која је већ годинама предмет интересовања деце и одраслих, како из нашег најближег окружења, тако и бројних екскурзија који се одушевљавају могућношћу да бар на тренутак завире у тајне прошлих времена.

Етно кућа Богојевић богата је експонатима који представљају старе занате-коларски, столарски, обућарски, као и предмете из свакодневног живота наших предака.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ту се могу наћи дрвене направе за пеглање, претеча модернних веш машина, преслице и други алати за пређу вуне и конопље, ткалачки разбој, пегле на угаљ, везене крпе „куварице“ са мудрим порукама, пећ за печење хлеба, бакрачи, земљане посуде,плугови за коњску запрегу, муљаче,дрвене виле за сено, па чак и мамутов зуб као посебна занимљивост.

Деца су све ово гледала разрогачених очију и са бројним питањима за Стевана Гечевског-представника јавног предузећа „Тителски брег“, које се бави заштитом и унапређењем природних и културних добара на територији општине Тител, као и за домаћина Владу Богојевића.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Посета етно кући била је само почетак активности поводом Дечје недеље, а следили су други догађаји као што су посета Општини Тител,разговор са председником и другим људима из власти,чашћење слаткишима, сусртет са песникињом Мирјаном Петров, организовање дечје пијаце у подручним школама, посета градској библиотеци… Вредно је још напоменути да је општина деци поклонила CD playere i Орфов инструментаријум, како би били још успешнији на пољу музике.

Ово су само кратке цртице које ће, надамо се, јавности представити бар део задовољства које Дечја недеља доноси малим основцима из општине Тител!

Активности поводом Дечје недеље само су један од начина како деци школу учинити привлачнијом, како би у њу долазили са радошћу!

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *