Сто година од присаједињења Срема, Барање, Бачке и Баната Краљевини Србији

Издвајамо

Поводом значајног јубилеја, сто година од завршетка Великог рата и присаједињења Срема, Барање, Бачке и Баната Краљевини Србији, ОШ „Светозар Милетић“ у сарадњи са Одбором,кога је именовао Драган Божић, председник општине Тител,  спроведен је конкурс на коме су учествовали наши ученици. На конкурсу је учествовао велики број ученика који су били веома мотивисани да пренесу своје виђење овог великог и веома значајног историјског догађаја. Ученици су свој доживњај дочаравали на два начина, кроз ликовне и литерарне радве.

Ликовно стваралаштво наших ученика предводила је наставница Светлана Ђурђевић, која је након одабира најбољих исте и представила кроз изложбу у холу школе. Наредних дана изложба ће бити доступна да се погледа. Радови су разноврсни, баш као што су и доживљаји наших ученика. У ликовном делу конкурса су учествовали како ученици млађих, тако и старијих разреда матичне и свих издвојених одељења школе, а комисија у саставу Стево Диклић, Добро Марић и Светлана Ђурђевић је имала врло сложен задатак, да издвоји најбоље.

Ученици старијих разреда, матичне и свих издвојених одељења школе, су били врло мотивисани и инспирисани да проговоре кроз писане радове на тему „Писмо непознатом војнику“. Радови су врло потресни, написани тоном и речју одраслог човека, пуни су родољубља и поноса. Ученици нису имали никаквих препрека да искажу своју љубав, тугу, саосећање и бол према своим прецима који су пожртвованошћу извојевали ово парче неба под којим данас живимо.  Било је врло тешко издвојити оне који ће бити награђени, а за тај део биле су задужене наставнице српског језка Јасна Радановић, Наташа Живанчев и Јелена Влашки Радосављев.

Ученици који су аутори најбољих радова ће бити награђени једнодневним излетом у Идвор.

НАГРАЂЕНИ УЧЕНИЦИ:

Литерарни конкурс,

Тител:

Пети и шести разреди:

1.Милица Боздић 5-3

2.Ленка Којић 5-2

3.Зорица Рошул 5-2

Седми и осми разреди:

1.Бојан Ђурић 8-1

2.Јована Пилић 8-3

3.Вања Зубчић 8-2

Гардиновци:

Пети и шести разреди:

1.Дејана Петковић 6-5

2.Сава Говорчић 5-5

3.Стефан Миндић 5-5

Седми и осми разреди:

1.Алексеј Сорак

 

Ликовни конкурс:

Тител:

Николина Гудовски 1-1

Кристина Савановић 2-1

Теодора Чикош 3-1

Огњен Николић 3-2

Елена Дринић 4-2

Михало Ступар 4-1

Урош Темеринац 3-3

Лука Митрић 3-3

Марко Опарница 3-3

Јована Митрић 6-2

Лок:

Џамбас Анђела 4-4

Џамбас Јована 2-4

Борбељ Дејан 1-4

Лидија Секулић 8-4

Дејан Петровић 5-4

Вилово:

Богдан Панић 4-3

Огњен Панић 3-4

Теодора Лазарчев 2-3

Анђелија Панић 1-4

 

Хвала организаторима и учесницима!

Јасна Радановић, библиотекар

У Тителу, октобар 2018.године