Дечја недеља у ИО Гардиновци

Актуелности

Традиција обележавања Дечје недеље у свету и код нас мери се деценијама, са циљем скретања пажње јавности на децу и младе, на дете као носиоца права, на потребе деце у породици, друштву и локалној заједници, на њихово право да одрастају у што бољим условима, на једнаке шансе за развој и остварење потенцијала. Прву седмицу месеца октобра традиционално везујемо за разноврсне едукативне и забавне активности поводом Дечје недеље.

У понедељак 2. октобра ученицима смо представили садржаје и циљеве програма активности Дечје недеље. Наши најмлађи су се упутили у кратку шетњу долмом ка Провалији, малом гардиновачком „језеру“. Кроз разговор смо научили, утврдили и проширили своје знање о овом богатству природе. Ђаци прваци су посетили библиотеку где су се упознали са могућностима коришћења књига из библиотеке. Ученици су истог дана радили ликовне радове на тему „Велико срце деце Србије“ које смо изложили у холу школе.

У уторак 03. 10. ученици I/5, II/5, III/5 и IV/5 су сликали на стреч фолији породицу и тиме су наши најмлађи показали своју креативност и потрудила су се да покажу своју маштовитост. Придружили су нам се и они најмлађи из ПУ „Плави чуперак“. У среду 04. октобра смо кроз радионицу „Добра играчка“ израђивали и уживали док смо правили предмете и животиње од јесењих плодова. Радове смо представили малом изложбом у холу школе „Јесењи кутак“. Након креативности и дечијег уживања у радовима, ученици првог, другог, трећег и четвртог разреда заједно са нашим најмлађима из ПУ “Плави чуперак” су гледали представу под називом „Капетан и морско чудо“, новосадског позоришта „Позориште из кофера“. У четвртак 5. октобра ученици првог, другог, трећег и четвртог разреда су у оквиру спортског дана, кроз креативне штафетне игре показали своју спретност и умеће на терену. Петак 6. октобра био је резервисан за приредбу за наше ђаке прваке коју су припремили ученици из другог, трећег и четвртог разреда.

Снежана Радић, педагог

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *