Драматиазција дела Игора Коларова „Аги и Ема“

Актуелности

Наставнице српског језика, Наташа Живанчев и Јасна Радановић, су пожелеле да истакну уочен потенцијал  међу ученицима петих разреда.

Дело „Аги и Ема“ уврштено је од ове школске године у план и програм као обавезна лектира за ученике петих разреда. Наставнице Живанчев и Радановић  одлучиле су да измене приступ у обради лектире и да је осталим ђацима наше школе, као и колегама прикажу кроз представу.

Сам процес припреме је трајао око 3 недеље и сви су вредно радили и користили сваки слободан моменат да се окупе и неколико пута прођу кроз текст. Ученици – глумци су вредно вежбали, износили су идеје у вези са својим улогама и давали су мноштво интересантних предлога како би се на што бољи начин представили.

Све поменуто  резултирало је представом у холу школе, 23.11.2018.године. Колегиница Светлана Ђурђевић, наставница ликовног, дала је свој допринос кроз израду паноа који су били део сценографије.

Ученици су били врло инспирисани и мотивисани за рад на овакав начин и трудили су се да све изгледа организовано и уиграно.

 

 

Јасна Радановић, библиотекар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *