20. НОВЕМБАР – МЕЂУНАРДОНИ ДАН ДЕТЕТА

Актуелности

У ОШ „Светозар Милетић“ је и ове године обележен МЕЂУНАРОДНИ ДАН ДЕТЕТА под слоганом „ПЛАВО ЗА СВАКО ДЕТЕ“.

Светски дан детета или Међународни дан детета је годишњи међународни догађај који се слави  20.новембра.  Установљен је од стране Генералне скупштине Уједињених нација 1954. године са циљем да се у свим државама слави истог дана.

Осмишљен је да промовише међусобну интеракцију и разумевање међу децом и добробит деце у свету. Овај дан се обележава и да би се скренула пажња јавности на обавезе друштва према деци, као и на актуелне проблеме са којима се деца суочавају.

У организацији ове манифестације учествовали су ученици чланови ученичког парламентаИлијана Павловић, Јована Блажевић, Јована Мрачајац, Милица Личина, Немања Јовановић и Славица Миклић. Они су уз помоћ Гордане Шаркић, наставнице географије и Далиборке Рис, психолога школе једну замисао на врло организован и креативан начин спровели у дело.

Имали смо прилике да се упознамо са разним културама у којима деца одрастају и кроз дечју игру да спознамо да се културе често преплићу и не разликују се много. Тек су нијансе у питању. Кроз културе разних држава и континената ученике и нас остале је повела наша колегиница Гордана Шаркић и указала нам је колико је важно да будемо толерантни, да посматрамо и уважавамо једни друге. Колегинца Шаркић је у ово занимљиво путовање укључила и ученике 3-1, 3-2, 4-1 и 4-2 одељења са њиховим учитељицама Весном Балог, Биљаном Трнинић, Зорицом Никић и Снежаном Рошуљ. Организујући ову манифестацију са представницима ученичког парламента, колегинице су ставиле акценат на дечју игру. Без много речи ученици млађих разреда су учествовали у разним играма и у томе су им помагали старији другари, ученици осмог разреда. Хол наше школе био је испуњен дечјим смехом, грајом и песмом. Тиме нам је послата снажна порука да се кроз игру деца мотивишу, да кроз игру најбоље уче и да ћемо кроз игру највише о њима сазнати.

 

Хвала организаторима и свим учесницима!

 

 

Јасна Радановић, библиотекар

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *