Калиграфија

Издвајамо

Нови Сад, 8. фебруара 2014. године

У  великој сали СТШ „Милева Марић Ајнштајн“ у Новом Саду , одржана је изложба најбољих ликовних, калиграфских и литерарних радова приспелих на међународни конкурс „Светосавље  и наше доба“. Конкурс је у организацији Министарства просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије, Кола српских сестара Епархије Бачке, Одбора за веронауку Епархије Бачке, Центра за ликовно васпитање деце и омладине Војводине и Удружења војвођанских учитеља.

O

Ово је био 22. ликовни  и литерарни  и трећи калиграфски конкурс. Ученици ОШ „Светозар Милетић“ Тител, учествовали су на калиграфском конкурсу на који је приспело 680 радова из 93 основне и средње школе из Србије, Републике српске, Хрватске и Швајцарске. У тој конкуренцији награђено је и похваљено 38 радова,а укупно 50 је било изложено. Награђено је 13 ментора (учитеља, вероучитеља, наставника и професора).

O

Такмичари су били подељени према узрасту у 4 категорије-предшколски узраст, ученици I-IV разреда, ученици V-VIII разреда и ученици средњих школа!  Најбројнија је  била категорија од V-VIII разреда где  се у конкуренцији нашло 245 радова из 37 школа. Награђена су три рада, један ван конкуренције и похваљено је шест радова.      Међу шест похваљених радова три су из ОШ „Светозар Милетић“ из Титела. Аутори похваљених радова су Сузана Алишаи из Титела те Бојан Бошков и Андријана Петковић из Гардиноваца. Наставник Стево Диклић је један од троје награћених наставника за, како на дипломи пише „најбољу збирку калиграфских радова приспелих на међународно такмичење/ конкурс „Светосавље и наше доба“.  Веома је значајно напоменути да је Министарство просвете, науке и технолошког развоја Републике Србије ово такмичење уврстило у годишњи програм Министарства, па је са тим успех наших ђака и наставника још значајнији.

Стево Диклић,
наставник ликовне културе