Матуранти ОШ „Светозар Милетић“

Актуелности

Седамдесет шест матураната ОШ „Светозар Милетић“  Тител, прославило је у холу школе свој растанак са основном школом и почетак путовања у свет одраслих. Да им то путовање буде успешније и слађе побринули су се њихови родитељи који су их испратили са слатким чоколадама познатог произвођача. Свечаност на којој су им уручене новчане награде, књиге,похвале и посебне дипломе, водио је директор школе, мр Петар Којић. Александра Колак, разредна VIII3, у име свих одељењских старешина и наставника, опростила се од матураната дирљивим говором у којем је поменула време од њихових првих  несигурних школских корака, до садашњег тренутка када свесно и одговорно узимају свој живот у своје руке.

Леп гест учинила је општина Тител, која је за све вуковце обезбедила по 10 000 динара, а за ђака генерације 20 000 динара. О томе је говорио лично председник општине, мр Драган Божић, обећавши да ће настојати да то постане  традиција. Школа је вуковцима поклонила књиге, а ђаку генерације таблет.

Међу 76 матураната, својом  свестраношћу, радом и залагањем, истакло се седам вуковаца, међу којима је је најуспешнија била Тамара Чорто-ђак генерације. У стопу су је пратили Маша Иванов, Јована Боричић, Никола Анчин, Љубица Џамбас, Душан Чурић и Радослав Павков.  Да би растанак са школом био што веселији, побринуо се локални музички састав, а око 23.30 свечаност су „зачинили“ трубачи. Свечаност је трајала тачно до поноћи, како је и договорено.

                                                                                                                                             Стево Диклић