НАША ПОСЕТА МУЗЕЈУ ГРАДА НОВОГ САДА

Издвајамо

У четвртак, 7. децембра  око 120 ученика и наставника ОШ “Светозар Милетић “ из Титела, Лока, Вилова и Гардиноваца, посетило је Музеј града Новог Сада на Петроварадинској тврђави где је постављена интерактивна мултимедијална изложба „Милева, ми смо стена“, посвећена бриљантном уму и достигнућима Милеве Марић Ајнштајн , која је рођена у Тителу.

Изложба се састоји од врло снажног визуелногнаратива, који на упечатљив начин приступа лику и делу научнице.  Употребом најмодернијихтехнологија, дигиталног звука, холограма, 3D анимација, али и класичног уметничког језика, посетитељке и посетиоци изложбе уводе у сам центардешавања. Кретање публике условљено јесценографијом која све време комуницира са њима и простор чини магичним.

Посету Музеју завршили смо обиласком сталне поставке  кроз коју нас је водио искусни кустос , трудећи се да експонате приближи ђацима занимљивим и поучним причама.

Дружење смо наставили уз јунаке и јунакиње гледајући најновији, 33. по реду филм из Марвеловог филмског универзума, “Капетан Марвел“ за чију су се пројекцију ученици определили. Уживали смо  у сценама овог суперхеројског филма базираног на хероини Марвелових стрипова, Керол Денверс.

Уз забаву и дружење провели смо веома лепо заједничко поподне. Са радошћу ишчекујемо неку нову занимљиву авантуру.

 

Наташа Живанчев,
наставник српског језика и књижевности