НОВИ УСПЕСИ ЛИКОВЊАКА ОШ „С. МИЛЕТИЋ“ НА 26. МЕЂУНАРОДНОМ ФЕСТИВАЛУ ХУМОРА ЗА ДЕЦУ У ЛАЗАРЕВЦУ

Издвајамо

Ове године, као и многих птретходних, наши ученици-љубитељи шале и хумора, учествовали су на „Међународном фестивалу хумора за децу“ у Лазаревцу и освојили неколико награда.На Фестивалу је било преко 2000 радова из Србије, Босне и Херцеговине-Републике српске,Црне Горе, Сједињених Америчких Држава….

ЛИКОВЊАЦИ 1

У таквој конкуренцији наша ученица Милица Жарковић је освојила 2. место за плакат фестивала, а Николина Пуач и Валентина Дошен су освојиле друго место за стрип који су урадиле заједно.

O

Лепо је било видети дванаест награђених и изложених шаљивих маски, све редом из ОШ „Светозар Милетић“ из Титела, око којих су се тискала деца из других школа ,како би их боље видели и фотографисали се поред њих.

Аутори маски су: Марина Барјактаров, Милица Жарковић, Мила Достанић, Снежана Лочки, Јелена Јевросимов, Анђела Влаовић, Зорана Петровић, Тихомир Жељски, Жарко Милутинов, Ивана Алексић, Јована Бринет и Небојша Новаковић.

O

Овој причи можемо да додамо и податак да је награћен и наставник Стево Диклић за своју збирку од четрдесетак карикатура , које су биле изложене у холу Народне библиотеке „Димитрије Туцовић“.

Фестивал је ове године одржан у отежаним околностима, када је Лазаревац заједно са другим местима и градовима погођен катастрофалним поплавама, па су награде биле нешто скромније, али је важно да се ова лепа традиција и јединствени у свету фестивал хумора за децу, одржи.

O

Осим награда освојених на „Фестивалу хумора за децу“, пре неких месец дана стигле су дипломе из Русије из Санкт Петербурга, где су Ивана Бринет и Недо Ђукић, освијили прва места, а Милена Карановић је добила Почетну диплому. Дипломе су касниле, јер су грешком послате у Естонију, а дипломе деце из Естоније су послате нама, па је требало времена да се све то исправи. Нажалост, уз ове лепе вести, стигло је и обавештење да је преминула Наталија Кузмина, председник Културног Центра ДАНКО из Санкт Петербурга, која је била главни покретач одржавања ових међународнх конкурса, на којима смо до сада добили многе награде. Питање је да ли ће нови председник(ца) имати таквих амбиција.

O

Ових дана (20-21. септембра), у Сремској Каменици одржана је шеста калиграфска колонија -„На путу Захарија Орфелина“.Један од учесника колоније био је наставник Стево Диклић. Колонија је одржана у организацији Удружења војвођанских учитаља, а под покровитељством Управе за културу Новог Сада. На колонији је било говора о значају дела Захарија Орфелина, а још важнија је чињеница да су учесници колоније та своја знања примењивали у свом раду, уз међусобну размену искустава. Овакве колоније представљају шансу да српска ћирилица добије своје место које заслужује и да je, када је боље упознамо, више ценимо и волимо.

 

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *