ПЕСНИЧКА ШТАФЕТА

Издвајамо

Тител-Зрењанин, 9-11.март 2014.

Ученици ОШ „Светозар Милетић“ Тител, ове године, као и многих година до сада – учествовали су на „Песничкој штафети“, манифестацији на којој деца песници представљају своје стваралаштво.

Овом приликом гости школе у Тителу и подручних одељења у Локу и Гардиновцима, били су песници Игор Коларов и Бранко Стевановић. Они су укратко представили свој књижевни рад и као непристрастни судије изабрали младе песнике и њихове песме са којима ће представљати нашу школу на јубиларној четрдесетој „Песничкој штафети“ у Зрењанину.

O

O

Одлучено је да наши представници буду следећи ученици:

ТИТЕЛ:

Тања Мирић II1

Стефан Миљевић III (Вилово)

Јелена Братић IV2

Стојан Јовановић VI2

Александра Медаков VIII2

O

ЛОК:

Николина Радосављев III

Клаудија Богнар IV

Александра Бурка VI

ГАРДИНОВЦИ:

Теодора Комленски II

Радослава Матић III

Маријана Обренов VII

У Зрењанину, 11. априла. ученица из Гардиноваца Радослава Матић, постигла је велики успех освојањем  другог места у категорији ученика нижих разреда. Успех је постигнут у конкуренцији основних школа средњег Баната и општине Тител. За свој успех поред дипломе и књига добила је таблет као дар од Телекома и пакет слаткиша од фирме Генекс. Честитке заслужује и њена учитељица Љубица Стојков, али и Градска библиотека „Жарко Зрењанин“ из Зрењанина, чији радници су истрајали да већ 40 година организују ову лепу манифестацију и деци представе њихове песничке идоле. Овога пута деца су могла да виде већину живих песника који су учествовали у овој 40-годишњој традицији.