Посетили смо изложбу и биоскоп у Новом Саду

Издвајамо

У уторак 8. новембра, ученици 5. 6. и 7. разреда наше школе су имали прилику да посете изложбу „Од Невена до Бетмена“ у Дистрикту у Новом Саду.

Ова изложба је наше ђаке водила кроз богату и динамичну историју српског стрипа, од корена визуелног приповедања у српској култури до модерног облика.

Деца су сазнала да је наша потреба да се изражавамо помоћу визуелног приповедања постала део главног тока наше културе и традиције још у средњем веку, да је српски стрип заузимао важно место у свету у свакој епохи, сазнали су како је чика Јова Змај постао један од пионира стрипског издаваштва и како је привукао велике мајсторе сликарства да цртају стрипове за његов часопис Невен, да је лик Бетмена осмислио један Србин и још много тога.

Након изложбе су ученици ишли у биоскоп и гледали предиван домаћи филм „Вучије бобице“ који шаље важну поруку о љубави, породици, правом пријатељству и важности живота у складу са природом.

Након филма су ћаци имали слободно време за дружење и шетњу након чега су се задовољни безбедно вратили у Тител са својим одељењским старешинама.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *