Савиндан у нашој школи

Актуелности

У петак, 27. јануара 2023. године у матичној школи, као и у свим издвојеним одељењима, свечано је обележен Савиндан уз освећење славског колача и пригодан програм.

У прослави школске славе учествовали су ученици и наставници, најмлађи су били најслађи, а најстарији, очекивано, и најозбиљнији. Кроз различите песме и игроказе на занимљив начин представљен је значај дела Светог Саве за српску историју, културу и посебно образовање. Програм су водиле ученице осмог разреда Јелена Панић и Теодора Влаовић. Холом школе после 2 године одјекивали су стихови химне „Ускликнимо с љубављу“ у извођењу хора који је предводила наставница музичке културе Светлана Грујић. Посебно су се истакли солисти Лазар Петровић и Калина Хорват, уз гитарску пратњу Софије Субић. Сценографија је оплемењена радовима о Светом Сави ученика седмог разреда и презентацијом која је приказивала најзначајнија дела и задужбине Светог Саве.

За све учеснике припремљено је пригодно послужење, а на крају програма је уследио позив да и предстојећи Дан школе заједно свечано обележимо на истом месту.

наставница Јелена Влашки Радосављев

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *