УЧЕНИЦИ ОШ „СВЕТОЗАР МИЛЕТИЋ“ ТИТЕЛ НАГРАЂЕНИ НА МЕЂУНАРОДНОМ ФЕСТИВАЛУ ХУМОРА ЗА ДЕЦУ У ЛАЗАРЕВЦУ

Издвајамо

Ученици ОШ „Светозар Милетић“ Тител, већ двадесет година с великим успехом учествују на Међународном фестивалу хумора за децу, који организује НБ „Димитрије Туцовић“ из Лазаревца.  Ученици ове школе, под вођством наставника ликовне културе Стеве Диклића, први пут  на овом фестивалу учествовали су давне 1998. године и одмах постигли успех који им је дао подстицај за даљи рад. Од тада су бројне генерације које је водио наставник Диклић освојиле скоро сто награда, првих, других и трећих места за шаљиве стрипове, карикатуре, маске, инсталације…

Сваки пут уз диплому као награду додељиване су и књиге, некад и више од једне за свако победничко место, што значи да је захваљујући овом фестивалу у Тителу прочитано бар стотињак књига више.

На овогодишњем 29. фестивалу хумора, ученици ОШ „Светозар Милетић“ Тител били су успешни као и свих ранијих година, па је награђено 10 ученика. У категорији „Маска“ награђено је четворо ученика тителске школе. Прво место освојила је Теодора Раданов, друго место Марија Ћурчић, а два трећа места освојили су Александар Жилић и Катарина Хуцки. У категорији „Стрип“ другу награду освојила је  Јована Белегишан, а трећу награду Зорана Ђукић.

Посебну диплому добила је група ученика VI4 одељења из Лока који су заједно са својим одељењским старешином Стевом Диклићем написали, илустровали  и у књигу обликовали рад под називом: Пророци из Лока „Књига будућности“ година 2032, где су на шаљив начин „прорекли“ како ће изгледати и чиме ће се бавити у имагинарној 2032. години.  „Пророци“ се зову Марија Топаловић, Лидија Секулић, Валерија Врањо и Анастасија Бурка. Међународни фестивал хумора за децу, јединствен је у свету, одржава се под мотом „И смеха, смеха деци …“, а идејни творац  фестивала је Радмила Булатовић некадашња директорка НБ „Димитрије Туцовић“ Лазаревац , која је сада  пензионер и директор фестивала.

Ове године на фестивалу су учествовали ученици и наставници из Србије, БиХ, Македоније, Црне Горе и САД. На фестивалу су у протеклих 29 година „продефиловала“ многа значајна имена из света књижевности, музичке и ликовне уметности, културе, новинарства…Многи од њих више нису међу живима. На овогодишњем фестивалу приређен је омаж Раши Попову и прерано преминулом Игору Коларову.