Ученици ОШ „Светозар Милетић“ Тител успешно наступили на 15. Смотри ћириличке писмености

Издвајамо

Ученици ОШ „Светозар Милетић“ Тител успешно су наступили на 15. Смотри ћириличке писмености, која је одржана 24. маја на дан Светих Ћирила и Методија, у Спомен-галерији НБ „Стојан Трумић“ у Тителу.

Смотра која се организује са циљем очувања ћириличног писма, ове године окупила је око тога племенитог циља ученике и њихове менторе из 48 основних и средњих школа из Србије и Републике Српске. Такмичење се дели на литерарни и ликовни део. Литерарни део састоји се од такмичења за најбољи школски писмени задатак писан на српском, бугарском, македонском, руском, русинском и украјинском језику, а у ликовном делу ученици се такмиче  за најбољи калиграфски рад у категоријама: брзопис, традиционално писмо, калиграфска креација, ликовна креација, иницијал и монограм.

Славски колач освештао је свештеник Милош Јевросимов, а кумови су била деца из ПУ „Плави чуперак“ и  директорка Јованка Андрић.  Уважени гости Смотре биле су књижевнице Весна Алексић и Љиљана Вукић, које су награђенима уручиле књиге и дипломе. Ученици ОШ „Светозар Милетић“ Тител, били су успешни и ове године, па су освојили награде у литерарном и ликовном делу такмичења. Ученик  трећег разреда из подручне школе у Локу, Лука Петаков, добио је диплому за свој литерарни рад на српском језику, а Љубица Џамбас , ученица осмог разреда из исте школе освојила је треће место. За калиграфске радове награђени су Алексеј Сорак, ученик шестог разреда из подручне школе у Гардиновцима, који је у категорији  традиционалнио писмо освојио друго место и  Маша Иванов , ученица осмог разреда из Титела, која је освојила треће место у истој категорији. Ученица шестог разреда из Титела, Јована Пилић, опсвојила је треће место у категорији иницијал.

Књигу и диплому за 15 година успешне сарадње добио је наставник ликовне културе Стево Диклић.

 

                                                                           Стево Дикллић

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *