Ученици ОШ „Светозар Милетић“ Тител, успешно учествовали на дечијој ликовној колонији у Новом Саду

Издвајамо

 

Ученици ОШ „Светозар Милетић“ из Титела, под вођством наставника ликовне културе  Стеве Диклића, успешно су учествовали у Новом Саду на 19. ликовној колонији „Између два моста“. Ову дечју колонију већ дуги низ година организује Стручно веће ликовне културе СОШО „Милан Петровић“ из Новог Сада.

20161005_101043

Овогодишње оквирне теме биле су:“Када киша заврши своју причу, у шуми печурке нам ничу“, „99 luftballons“ ( 99 балона) и „Шумски пожар“, а у раду је било дозвољено коришћење свих техника и материјала. Наставник Диклић и ученици ОШ „Светозар Милетић“ из Титела дугогодишњи су успешни учесници ове колоније, која је ове године организована као део програма поводом „Дечје недеље“.

20161005_120023

Школу из Титела представљале су ученице подручне школе из Лока, Вишња Врањо (VIII3) и Валерија Врањо (VI4), као и Љиљана  Галић, ученица VII5 из Гардиноваца. Ове године одазив је био нешто скромнији, учествовало је 14 школа из  Војводине . Осим ученика из Титела, гости ШОСО „Милан Петровић“ били су и ученици из Старе Пазове, Голубинаца, Змајева, Бачког Доброг Поља, Бечеја, Србобрана, Беочина и неколико школа из Новог Сада.Колонију је отворио академски сликар Димитрије Коларевић, доскорашњи саветник у Министарству просвете Републике Србије. Речи добродошлице упутила је директорица школе, мр Славица Марковић, а успешан рад  пожелео је представник МП „ВАГЕЛИ“, које је дугогодишњи  пријатељ Колоније,па је и ове године обезбедило материјал за рад.На крају су сви учесници колоније- ученици и наставници, ставили свој потпис са кратком поруком или цртежом на заједнички  плакат „Палета за друга“. Плакат ће бити изложен у школи да ученике и наставнике СОШО „Милан Петровић“ подсећа на овогодишњу 19. ликовну колонију, како би са се са радошћу припремили за велики јубилеј- двадесетогодишњицу постојања.

20161005_115236

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *