УСПЕШАН НАСТУП НАШИХ УЧЕНИКА НА 13. „СМОТРИ ЋИРИЛИЧКЕ ПИСМЕНОСТИ“

Актуелности

Награђени

Ове године, као и свих ранијих година, ученици ОШ „Светозар Милетић“ успешно су учествовали на „Смотри ћириличке писмености“, коју већ тринаест година организује Народна библиотека „Стојан Трумић“ из Титела. На конкурс се одазвало 72 основне и средње школе из Србије и Републике Српске које су послале најуспелије писмене задатке писане ћирилицом и ликовне калиграфске радове који су подељени у неколико категорија: брзопис, ликовна креација, калиграфска креација, традиционално писмо, монограм и иницијал.
Ученици наше школе били су успешни у већини калиграфских категорија, па су за то награђени књигама и дипломама. У калиграфској категорији брзопис друго место освојила је Јована Братић ученица петог разреда, а треће место припало је Николини Пуач, ученици шестог разреда.Матеа Стевановић добила је похвалу . За ликовне радове у категорији традиционално писмо друго место освојила је Теодора Раданов из петог разреда, а треће место припало је Неди Ђукићу, ученику седмог разреда. Тамара Чорто добила је похвалу.Ученик петог разреда Јован Ђаковић освојио је треће место у категорији монограм. Име подручне школе из Лока осветлале су Александра Бурка и Клаудија Барна, ученице седмог разреда. Александра је у категорији ликовна креација освојила друго, а Клаудија треће место.

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Смотра ћириличне писмености 1

Својим успесима наши ученици су улепшали Дан словенске писмености и наставили традицију наших предака у неговању ћирилице.