Велики успех ученика ОШ „Светозар Милетић“ Тител у финалу 43. „Песничке штафете“

Издвајамо

На 43. „Песничкој штафети“- дечјој манифестацији која је у петак, 7. априла имала свој финале у Зрењанину, ученици ОШ „Светозар Милетић“ Тител, постигли су велики успех освајањем две награде у категорији ученика I-IV разреда. Ленка Којић, ученица III-1 из Титела, освојила je 1. награду, а Миливоје Спасојевић, ученик II-4 из Лока, освојио је трећу награду на овој великој смотри дечјег песничког стваралаштва.

Ваља се подсетити да је овогодишња „Песничка штафета“ обухватила 61 школу из Средњег Баната из општина Зрењанин, Житиште, Нови Бечеј, Нова Црња, Сечањ, Кикинда и Јужнобачке општине Тител.

У праћењу овогодишње „Штафете“ учествовало је готово 10 000 ученика,а скоро 3000 њих је дало свој допринос презентацијом својих стихова.Око 200 песама ушло је у најужи избор за награде.

Ученици су били подељени у две категорије, од I-IV разреда и од V-VIII разреда. У свакој категорији додељено је по шест награда- једна прва, две друге и три треће награде. У тако великој конкуренцији ученици  тителске школе постигли су успех на који су сви поносни. Ту свакако спадају учитељи Бранислав Бркић и Марица Секулић, као и организатори Штафете у Тителу и Локу- Милена Субић, Јасна Радановић и Јасмина Пешић Петаков.

Победници овогодишње „Песничке штафете“ богато су награђени. Осим дипломе, деца су добила леп и моћан таблет-дар МТС, велики пакет-поклон ПерСУ маркета и књиге, дар Градске библиотеке „Жарко Зрењанин“. Овогодишњи гост-водитељ, песник Перо Зубац, финалистима је поклонио своју слику са посветом, а организатори су му се захвалили скечом „Перо и Милена“, којим су представили нову песникову књигу „Песме за Милену“.

„Песничка штафета“ је једна од манифестација за децу са најдужим стажом у Србији. Она у континуитету траје ид 1975. године. (Најстарије су „Змајеве дечје игре“, које постоје још од 1958. године). Као гости-песници продефиловала су многа звучна имена, као што су Љубивоје Ршумовић, Добрица Ерић, Раша Попов, Перо Зубац, нешто млађи Тоде Николетић, Јасминка Петровић, Бранко Стевановић, Дејан Алексић, Игор Коларов…као и многи великани који су нас напустили, али су нам оставили своја бесмртна дела- Драган Лукић, Душко Трифуновић, Десанка Максимовић, Мира Алечковић…

Сви су они допринели да деца заволе поезију и окушају се у борби са стиховима, а некима се победа осладила, па су кренули стопама својих великих узора.

 

 

                                                              Стево Диклић