ОШ „Светозар Милетић“ Тител – Пеализација конкурса Црвеног крста Србије, на тему“Крв живот значи“

Издвајамо

Ове године, као и годинама уназад, ученици ОШ „Светозар Милетић“ Тител, учествовали су у реализацији ликовног и литерарног конкурса Црвеног крста Србије на тему добровољног, анонимног и ненаграђеног давалаштва крви, под називом „Крв живот значи“. Конкурс су са ученицима реализовали наставници ликовне културе и српског језика Стево Диклић и Јасмина Пешић Петаков.  Жири на нивоу општинске организације Црвеног крста Тител прегледао је приспеле ликовне и литерарне радове и донео одлуку о победницима.

У категорији ликовних радова, прво место деле ученице Валерија Врањо и Лидија Секулић, друго место припало је Марији Топаловић, а треће место освојила је Анастасија Бурка. Девојчице чији су радови оцењени као најбољи, ученице су  VI4 одељења из Лока.  Викторији Секереш ученици VI2 из Титела, жири је доделио похвалу.  Ученице из Лока  биле су успешне и у категорији литерарних радова, па је Валерија Врањо за песмицу „Крв живот значи“ освојила прво место, а Анастасија Бурка треће место. Песмици коју је написала Владислава Станимировић, ученица V4 из Гардиноваца, припало је друго место.

Сви награђени радови биће прослеђени на републичко такмичење, на којем победнике тога ранга чекају привлачне награде. Прва награда за победника на нивоу републике је 10-дневни боравак у одмаралишту Црвеног крста Србије у Баошићима у Црној Гори. Ранијих година,наши ученици, као вишеструки освајачи те награде, били су у прилици да уживају у лепотама лета на мору.

           Стево Диклић