ДЕЧЈА НЕДЕЉА У ИЗДВОЈЕНОМ ОДЕЉЕЊУ ШКОЛЕ У ВИЛОВУ

Актуелности

Мото овогодишње Дечје недеље био је “Подељена срећа два пута је већа“ и обележена је од 5. до 11.октобра 2020. године. У издвојеном одељењу школе у Вилову Дечја недеља је организована уз поштовање свих епидемиолошких мера, мало скромније него претходних година, због пандемије.

Првог дана Дечје недеље био је “Филмски дан“. Тога дана ученици су имали прилику да погледају један едукативни цртани филм и са својим учитељицама поразговарају о поруци коју он носи.

Другог дана Дечје недеље ученици су од пластелина правили птичицу. Своју креативност изразили су коришћењем разних материјала, које су комбиновали са пластелином, тако да су птичице биле верне правим и као да су у нашим учионицама шапутале дивну, јесењу песму , најављујући свој одлазак у топлије крајеве.

Трећи дан Дечје недеље био је резервисан за оплемењавање  и уређивање наших учионица. Украшени су панои, прозори и зидови, а ученици су заједно са својим учитељицама испољили велику креативност.

Четвртог дана “Дечје недеље“ ученици су уживали правећи играчке од јесењих плодова. Пустили су машти на вољу, па се клип кукуруза претворио у прелепу лутку, сочне , црвене паприке у трактор са приколицом, а кестење у дивну, шарену гусеницу.

Дечју недељу завршили смо свечано. Првацима је учитељица направила дипломицу, којом им је честитала што су постали чланови Дечјег савеза. Сви ученици су се сладили јабукама , које је обезбедила упарава школе. Музика нам није дала ира, па смо Дечју недељу завршили весело, уз музику и игру.

учитељица Светлана Лозанов

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *