Прво место на Републичком такмичењу „Распевано пролеће Србије 2015.“ у Панчеву

Хор

13.06.2015 (3)

У суботу, 13. јуна 2015. године, у Панчеву, одржано је Републичко такмичење „Распевано пролеће Србије 2015“.

Овај фестивал мами осмех и радост на лицима деце уз чаролију сценског наступа. Постоји 36 година увесељева децу, њихове родитеље, наставнике и све оне који су љубитељи дечје музике и деце.

Главни организатор фестивала је Министарство просвете, науке и технолошког развоја (фестивал се налази у каледнару такмичења за основне школе), Музички центар Панчево, као и организатори школа и општина са територије Републике Србије.

13.06.2015 (5)

Циљ је афирмација образовно-васпитног рада, постигнућа ученика и подизање квалитета образовања, као и предмета музичка култура.

Задаци су: јавно представљање способности, склоности, умења, знања, вештина ученика и вредновање и рангирање нивоа постигнућа ученика.

Такмичење је одржано у Панчеву у Авив парку на отвореној бини. Учествовао је 21 солиста из целе Србије. Уз пратњу оркестра Музичког центра Панчево учествовали су и хорови „Звончићи“ Музичког Центра Панчево, хор ОШ „Ђура Јакшић“ из Панчева, хор ОШ „4. Октобар“ из Глогоња, хор ОШ „Светозар Милетић“ из Титела, хор ОШ „Душан Јерковић“ из Руме и хор „Пиколо“ из Сремске Митровице.

 13.06.2015 (7)

Поред солиста, хорова и оркестра учествовали су и диригенти: идејни творац и оснивач фестивала професор Борис Матијевић, Маргарета Матијевић, професор Иван Ковачевић, наставник Сунчица Јаковић, мр Душанка Гавриловић, професор Даринка Јелић, професор Катарина Аксентијевић и професор Саша Јовичић.

13.06.2015 (8)
Ученици из Титeла солисти Тамара Чорто, Јована Боричић, Илијана Павловић, Јелена Муратовић, Теодора Раданов и Јелена Братић   овојиле су и ове године Златне медаље и прва места које им је уручио идејни творац и уметнички директор фестивала професор Борис Матијевић. Диплома је уручена и хору ОШ „Светозар Миелтић“ из Титела као најбољем учеснику у Републици Србији.

 Наставнику Ивану Ковачевићу, професору музичке културе, додељена је диплома и златна медаља од стране Министарства просвете, науке и технолошког развоја и Музичког центра Панчево за постигнуте вишегодишње изузетне резултате у области музичке педагогији.

Наставнику и ученицима из Титела је велико задовољство и привилегија већ дужи низ година радити са бројним сарадницима, песницима, композиторима, музичким педагозима и сарадницима.

Такође напомињемо да је Општинна Тител за ову заједничку идеју унела много подршке, без чијег активног учешћа Распевано пролеће Србије у Тителу неби опстало.

У име деце и свих којима је распевано пролеће на срцу, најтоплије се захваљњујем који су дали допринос развоју фестивала у Тителу.

Оставите одговор

Ваша адреса е-поште неће бити објављена. Неопходна поља су означена *